Diensten

Vanuit een achtergrond als ondernemer kunnen wij op alle vlakken en ook voor elke fase een oplossing bieden bij het Sociaal Ondernemen, MVO of CSR. Heleen Sluijs is een echter ‘procesdenker’ en ontzorgt de ondernemer. Een kennismaking doen we graag met een goede kop koffie in een setting waarin u lekker kunt vertellen. Uiteraard heeft u al nagedacht over de vragen van de DGA, of wilt u als CEO ondersteuning van de CSR-adviseur.

Sociaal ondernemen binnen uw bedrijf

Duurzaam ondernemen vraagt om een stevig beleid, kijkend naar alle processen.  Dit beleid omvat doorgaans alle afdelingen en alle processen. Het vinden van de juiste prioriteiten vraagt vaak een aanpak waarbij meerdere disciplines betrokken zijn. Als adviseur op het gebied van Maatschappelijk & sociaal verantwoord ondernemen adviseer en begeleid ik bedrijven, organisaties en overheden bij programma’s voor het – aantoonbaar – verduurzamen van hun producten, diensten en interne processen. Als adviseur en projectmanager neem ik de verantwoordelijkheid voor:

  • Het in kaart brengen van de mogelijkheden tot kwaliteitverbetering of verduurzamen (product/dienst/proces);
  • Het samen met de opdrachtgever prioriteren van de wensen;
  • Het stapsgewijs ontwikkelen, invoeren en monitoren van de verbetering.

Steeds meer bedrijven willen een percentage van hun winst omzetten in een sociaal project. Maar dat kost veel tijd, energie en creativiteit om dat goed te doen. Daarnaast is het niet voldoende om alleen een goed doel uit te kiezen.

–> Projectmanagement

Wij kunnen voor een vaste periode zorgen voor interim projectleiderschap of deel uitmaken van een CSR-team binnen uw organisatie.

–> Advies

Rondom de start van een sociale activiteit, een project of een aanvullende dienst binnen uw organisatie zijn er veel vragen. Wij denken met u mee over de opzet, de vorm (bedrijfsonderdeel, stichting, CRS) en helpen u op weg. Hierbij is de rol die de DGA of CEO wil vervullen binnen dit project een zeer belangrijke factor.

–> Consultancy

Eigenlijk heeft u het wel voor ogen: dit wil ik gaan doen. Maar toch heeft u graag hulp om valkuilen te voorkomen, of om gezamenlijk naar de ontwikkelingen te kijken: Wij kunnen vanuit ervaring en kennis de ontwikkelingen volgen en daar waar nodig bijsturen of verdieping geven.

–> Onderzoek

CSR is een belangrijk deel van uw bedrijf. De afdeling CSR is geformeerd en er zitten bekwame mensen. Maar toch loopt het niet zoals u gehoopt had. Dan kijken wij graag mee naar verbetering van processen, het betrekken van medewerkers of andere kwaliteitsprocessen.

Nieuwsgierig naar wat Permondo voor u kan betekenen? Een afspraak voor een kop koffie is snel gemaakt! info@permondo.nl of bel 06-53176865