MVO

U kunt alleen maar successen behalen als er langdurig draagvlak is vanuit de directie en de medewerkers wanneer het gaat om duurzaam ondernemen. De MVO manager is een duizendpoot en houdt zich bezig met het kenproces, het werkproces en de inkoop. Daarnaast moet hij zichtbaar maken (intern en extern communiceren) wat de organisatie, de toeleveranciers en de medewerkers doen. Gesprekken door de directie gaan minder over groei en winst en steeds meer over de stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, maatschappelijke organisaties, overheden.

Niet praten, maar beginnen!

Het verduurzamen van werkprocessen levert een belangrijke bijdrage aan de ambities van duurzame ondernemers. U kunt dan denken aan ICT, logistiek, werkprocessen, productieproces, inkoop, CO2-uitstoot of werkomstandigheden. Duurzaamheid is ook zeer dynamisch: door de vele ontwikkelingen kunt u processen steeds opnieuw verbeteren.

Medewerkers

Het is belangrijk dat alle ambities gedeeld worden binnen de organisatie. Ook bij sales. Verkopers moeten voldoende kennis hebben om de duurzame aspecten van de producten of het productieproces te kunnen vertellen.

De nieuwe generatie medewerkers vinden het niet alleen belangrijk dat ze werk hebben, maar willen ook graag werken bij een bedrijf dat er toe doet. Ze willen een wezenlijke bijdrage leveren.

Nieuwsgierig naar wat Permondo voor u kan doen? Een afspraak voor een kop koffie is snel gemaakt! info@permondo.nl of bel 06-53176865