PerMondo

Sociaal ondernemen binnen uw organisatie

Steeds meer organisaties willen een percentage van hun winst omzetten in een sociaal project. Maar dat kost veel tijd, energie en creativiteit om dat goed te doen. Daarnaast is het niet voldoende om alleen een goed doel uit te kiezen.

 

Als adviseur op het gebied van Maatschappelijk & sociaal verantwoord ondernemen adviseer en begeleid ik bedrijven, organisaties en overheden bij programma’s voor het – aantoonbaar – verduurzamen van hun producten, diensten en interne processen. Als adviseur en projectmanager neem ik de verantwoordelijkheid voor:

  • Het in kaart brengen van de mogelijkheden tot kwaliteitsverbetering of verduurzamen (product/dienst/proces);
  • Het inbrengen van innovaties die beschikbaar zijn in de markt of bij kennisinstituten;
  • Het samen met de opdrachtgever prioriteren van de wensen;
  • Het stapsgewijs ontwikkelen en invoeren van de verduurzaming.

Corporate Social Return, zoals duurzaam ondernemen binnen een corporate omgeving wordt genoemd, vraagt om een stevig beleid, kijkend naar alle processen. Dit beleid omvat doorgaans alle afdelingen en alle processen. Het vinden van de juiste prioriteiten vraagt vaak een aanpak waarbij meerdere disciplines betrokken zijn.

Het ontstaan van PerMondo

oegandaPerMondo is opgericht door Heleen Sluijs (4e van links op de foto). Heleen is een ondernemer pur sang en heeft het ‘sociaal ondernemen’ eigenlijk altijd al toegepast binnen haar bedrijven. Duurzaam ondernemen en respectvol omgaan met elkaar is de basis van veel successen. Binnen haar bedrijf Romae (1999 – 2013) mocht elke medewerker 1 werkweek per jaar besteden aan duurzame activiteiten. Per persoon werd er een plan opgesteld met de activiteit voor dat jaar. Er werden uren beschikbaar gesteld, maar vaak was deze activiteit zo bevredigend dat mensen ook buiten werktijd investeerden.  Als DGA van Romae maakte Heleen de plannen met de werknemers. Faciliteren en meedenken in het vormgeven, verdiepen, organiseren en contacten leggen rondom deze activiteiten was haar kracht.

Nieuwsgierig naar wat Permondo voor u kan doen? Een afspraak voor een kop koffie is snel gemaakt! heleen@permondo.nl of bel 06-53176865